Twijfel om mee te doen aan de wedstrijd.

Enkele weken wist ik dat deze contest op de site van fotografie.nl in mijn hoofd zat rond te zweven. Al heel lang ben ik op zoek naar een wedstrijd die me uitdaagd. Maar ik zat me af te vragen: waarom zweeft dat thema in mijn hoofd? Ik had nog geen enkel idee wat voor beeld ik daarbij zou kunnen maken.

Het thema “Thank God 4 music” bleef me bezig houden en op straat zag ik mensen lopen die een muziekinstrument als bagage hadden.Ken je dat? Dat die dingen ineens opvallen.Maar ik had nog geen inspiratie.Ik wilde elk cliché vermijden of juist enorm opblazen.

Heel duidelijk wist ik hoe ik dat beeld wilde maken en dat maakt het voor mij eenvoudiger om dingen te organiseren. Net zoals een boodschappenlijst:

* De lokatie.
* Een model.
* Een cello

Nu de uitdaging:

– Op de site is de lokatie te huur voor 1500 euro per avond.
– Ik ken niemand die cello speelt.
– Hoe vind ik een geschikte cellist? Binnen nu en een week?

Als ik er nu aan terug denk, zal ik je er niet mee vermoeien hoeveel werk dat allemala is geweest

Domkerk

Toch wil ik even kwijt dat ik ondanks 2x toestemming te hebben gevraagd aan de receptie van de Domkerk. Dat ik op moment supreme de wellicht bekende ‘Hoho..watishierdebedoelingvan’-mannetje op ons afkomt. Na een lang verhaal in de kerk mocht ik na ondertekening op een papiertje dat zegt dat de foto alleen voor de wedstrijd gebruikt mocht wordenblabla.. ik vervolgens voor een gereduceerde prijs van 150 euro wel mocht fotograferen. en dan ook nog te horen krijgen van dan had ie maar met mij contact op moeten nemen. aldus De kerkbeheerder van de Dom.

Voordat hij dat nieuws kwam brengen zag ik de bui allang hangen en ruimde ik mijn spullen al op.
Ik zei gemeend maar wel met sarcasme; ” Dat vindt ik het een schappelijke prijs vindt, Maar ik ga naar een andere locatie.”

Het deed me herinneren aan een uitspraak van Thea van den Heuvel; ” Op locatie ben je 100% afhankelijk van mensen”
Ik concludeer meteen hoe generues het is van Billie-Jo Krul (hoofd communicatie van het museum Catharijneconvent) dat ik daar mocht fotograferen in ruil voor naamsvermelding van het museum, wat normaal te verhuren is voor 10x zoveel als de Dom.

Ik heb enrom blij met het eindresultaat en met ieders enthousiaste medewerking.
Het is mij meer waard dan het resultaat van de wedstrijd.

Foto: Armando Ello

Thank God for Music

 

Dit zijn de specificaties en apperatuur die ik gebruikt heb:

Gefotografeerd met Nikon D200,Tamronlens, zonder statief en studioflitser 100% instellicht gehouden.(Flisten was niet mogelijk in verband met kleurbehoud van de schilderijen die er naast stonden.)

Wall of fame