coloumanagementmodule

Ken je dat? De kleur van je ontwerp of foto is totaal anders dan wanneer je het terug krijgt van de drukker/lab of je eigen printer? En aan wie ligt dat of aan wat ligt het? Een stapel drukwerk waarvan de kleur niet klopt en jij de rekening mag betalen? In welk kleur profiel moet ik dan aanleveren?  Ofwel hoe zorg ik ervoor dat wat ik  op mijn monitor zie, exact zo wordt uitgeprint zoals ik wil? 

MonitorKalibratieVraag

Wie van jullie Fotografen, Vormgevers, Illustratoren, Drukkers, Fotolaboranten hebben vragen over kleurmanagement en hoe dat traject van Camera/Monitor tot print verloopt?

Bijna 10 jaar geleden heb ik een mijn eindscriptie geschreven over kleurenmanagement. Mijn interesse ging daar naar uit vanwege de opkomst van digitale fotografie. Toen was dat HET probleem, want het vak van de Lithograaf werd bedreigt.

Vandaag is dat probleem nog niet de wereld uit en ik ben benieuwd of we daarin verandering kunnen brengen. De bronnen die ik toen vond zijn niet veel geupdate maar wat ik zie is dat het vakjargon nog teveel aanwezig is waardoor het onbegrijpelijke informatie wordt.

SpyderChekkerKleurkaartJou kennis en ervaring?

Vind jij van niet?

Heb je tips voor nieuwe links over colormanagement en bronnen?

Heb je een vraag over kleurmanagement?

Drop je vraag of suggestie in de commentbox hieronder.

Komende weken ververs ik mijn research en blog ik een serie met klink klare taal over hoe je korte metten kunt maken over miscommunicatie in kleurmanagement.
Is dit iets wat je interessant lijkt?