Wat waren nou die vage facebook berichten van mij met de hastag #Businessbootcamp?
Via Hasmik Matevosyan heb ik me een paar maand geleden ingeschreven om mee te doen aan deze zogeheten businessbootcamp. Al had ik de filmpjes van Nisandeh Neta al wel gezien zoals ik zoveel business guru’s volg, maar van Hasmik had ik klaarblijkelijk de laatste push nodig om toch maar eens een ‘kijkje’ te nemen en deel te nemen. en ik kan je vertellen, even kijken was er niet bij, het was volop participeren en je werd continu uit je comfort zone gehaald. 

20140119_113001

Mijn ervaring.

Eyeopener after eyeopener! En ik deel je graag wat punten die voor mij nieuwe inzichten gaven:

  1. Redenen die je onbewust hebt of wat je tegenhoud om kansen te herkennen en aan te pakken zijn ingebakken. Door de redenen te articuleren voor jezelf en ze op te sommen kom je er achter dat deze reden niets anders dan excuses zijn die je jezelf wijsmaakt.

    Do I do whatever it takes?

  2. In deze quadrant passen de grootste redenen waarom je een bedrijf begonnen:

 

Scan

Business reasons quadrant: Hobbie met “y”

Mijn inzicht hierin zie je links en onder. namelijk (niet helemaal goed getekend) wanneer je enige redenen fullfillment en independence zijn
en geen reden hebt om geld te verdienen of te contributen dan ben je bezig met een HOBBY. <– mijn inzicht.

Wanneer je  de linker en rechterhelft van je kwadrant toepast heb je een BUSINESS..
Bij een hobby gaat er geld uit.  Bij een business komt er geld binnen. De pijlen geven aan wat de mooiste manier van volgorde is, omdat in die volgorde de andere reden vanzelf resulteert.

3. Zet doelen! maar niet perse de SMART way. Zoals vele marketingstudies omschrijven. Zet doelen die voor jou een uitdaging zijn en zet ze door. Op het moment dat je afhaakt sta je weer aan het begin zoals de analogie van de rij in een attractiepark werd geschetst. Was voor velen herkenbaar daarvoor werden strategieën gepresenteerd hoe je in de rij kunt blijven om je doelen te behalen.

4. En dit was een grote voor mij: “The greatest obstacle of growth is the illusion of knowledge”. Hoe ik dit geïnterpreteerd heb is dat als je het denkt te weten dan beperkt dit je. Maar de volgende redenen hebben andere mensen geleerd in dezelfde situatie: 1)Sluit je aan bij mensen die slimmer zijn. 2)Door in een team te werken maak je gebruik van ‘Leverage’. 3) Denk in win-win situaties, 4) Vind mensen die het antwoord weten, 5) Denk in mogelijkheden en succes trekt anderen aan 6) maak geen assumpties etc..

Bonkend hoofd van de hoeveelheid informatie aan het einde van de dag en na 2 dagen van 10:00 – 19:00 had ik nog veel te verwerken. Deze blog schrijf ik nu 2 dagen later, maar zit er nog vol van om alles wat ik geleerd heb te implementeren dus ga ik nog een keer naar de implementatie dag.

5.. ja zo heb ik nog veel meer tips die ik met je zou willen delen, maar dan ben ik nog een weekend bezig om deze blog af te maken.

Nog een ding..

Guess what: Er is nog een Bootcamp waar je gratis heen kunt want ik heb 2 tickets meegekregen die ik weg mag geven:tickets

En niet zomaar tickets, want dit zijn VIP tickets die ik zelf niet eens had, maar h..é ik doe je graag een plezier als je me een comment achterlaat als je deze graag wilt hebben en waarom. Misschien geef ik je er eentje, want ik raak ze liever kwijt aan iemand die er wat aan heeft.. of kennen wij een gezamenlijke vriend die deze ‘oppertunity’ kan gebruiken?