Waar is je camera?

Zojuist je eerste spiegelreflex bemachtigd?

Ligt die nog in de la en doe je er nog te weinig mee?

  • Zou je willen weten hoe je die in de basis kunt bedienen?
  • Nieuwsgierig naar alle toeters en bellen?

Oke. Dat laatste punt gaat deze curses niet over, want dat is een bijzaak waar genoeg andere sites over schrijven.
Digitalisering heeft een hoop stof opgewaaid in de wereld van de fotografie, maar ik mag me met mijn jonge leeftijd  nog net rekenen tot de analoge stempel.

Naar mijn mening is de cameratechniek niet veel veranderd en heeft de beeldsensor alle eigenschappen kwa ‘belichten’ die film ook had. Digitaal kan intimiderend zijn voor sommigen, maar ik leg je haarfijn uit wat er met een pixel gebeurd als daar licht op valt. Hoe je kunt van te voren meten of je foto goed ‘belicht’ is?

Het hoofd thema is ‘belichten op eigen houtje’ en is de eerste stap om te leren denken als een professional. Kan jij dat mooie licht vangen zoals jij dat ziet? Heb jij lef om van de ‘Auto’ stand af te gaan en op ‘Manual’ te durven werken? Schrijven met licht begint hier met deze cursus, want jij bent de maker.. Niet de camera.

Schrijf je in en ik leg je een blok uur lang uit over hoe je tot een goede belichting komt en hoe je meer uit een lichtsituatie kunt halen.
Als je deze kennis eigen maakt, zul je te horen krijgen; Hoe heb je dat gedaan? 😉

 

Kost het wat?

Nee, het is gratis! ( Ik hoor je denken, wacht even, niets is gratis!) Ok fair enough, het kost je je email. Waarom?
Ik wil graag weten wie je bent aan wie ik mijn kennis weggeef. Ik ga je vragen wat je er van vond en ik vraag je waar je meer over wilt weten of waar je tegen aan loopt. Ik vraag dit om je nog beter te kunnen dienen, zodat je meer beelden maakt die opmerkzaam worden. Voor jezelf en/of voor anderen waar je voor fotografeert. En ik vraag het zodat er een vervolg komt op echt brandende vragen die jou verder helpen om van hobbymatige bezigheid naar amateur, naar gevorderd amateur en wat kan ons het schelen; hoe je je pro-kalititeiten kunt aanscherpen.. Hoe klinkt dat?

Voor de Popup-blockers onder ons heb ik deze pagina voor inschrijving voor je aangemaakt.
Je kan je hier rechts in de zijbalk inschrijven. (of verder scrollen voor mobiele gebruikers).

Schrijf je niet 2x in als je de popup ziet verschijnen en klik die gewoon weg.

les

Heb je van te voren vragen ( voor a.s. Dinsdag 4 maart) Dan kan je in de comments hieronder schrijven waar je bijvoorbeeld op vastloopt met de fotografie.
Ik antwoord sowieso je vragen.

Dit is ook een experiment om af te tasten in hoeverre de behoefte leeft deze informatie te willen weten. Bij een succes merken we dat vanzelf en komen er vervolglessen naar specifiekere onderdelen in de fotografie. (Niet alleen camera techniek). Schrijf je alvast in en tot Dinsdag 4 Maart!