[tab title=” Afstudeerwerk studenten “]


'I know places' shoot with Designer Nina Wormer
‘I know places’ shoot with Designer Nina Wormer

Je collectie

Investeren om je collectie goed te fotograferen is een keuze. Soms is het moeilijk de juiste fotograaf te vinden voor wat je in gedachte had voor je collectie.

Mode is een vak wat ik met interesse volg en jaarlijks help ik studenten om hun collecties goed te fotograferen. Niet alleen voor eigen portfolio doeleinden, ook omdat veel talenten kwalitatief geen goede foto’s hebben voor hun boek, website en afstuderen. Ik biedt een kwaliteit die bruikbaar is voor je boek of site om je afstudeerproject een vervolg te geven. Net als het inkopen van je stoffen is fotografie een investering voor je marketing van jezelf als merk. Sinds ik mode fascinerend vind om te fotograferen heb ik iets bedacht om het voor studenten betaalbaar te maken.

Omdat jij het beste weet wat bij je collectie past is de pre-productie jou verantwoording. Als team hebben we samen de regie en meestal met op het einde van de dag een paar honderd foto’s als resultaat.
Hieronder omschreven wat de pre-productie inhoud om tot een goede productie te komen.

'I know places' shoot with Designer Nina Wormer
‘I know places’ shoot with Designer Nina Wormer

 

Hoe ziet een fotografische productie eruit?

Productie

  • Voorbespreking
  • Aantal collectie stukken
  • Aantal modellen (modellenbureau)
  • Studio of  Lokatie
  • Styling Props
  • Afspraken modellen & (bureau)
  • Afspraken Visagist
  • Maken van de planning (Draaiboek)

 

Wanneer je deze onderdelen voor de productie voor je verantwoording neemt, kan ik het ook betaalbaar voor je houden. Maar dagtarief is normaal €765,- euro excl. btw excl. Publicatie licenties en reiskosten. Op de fotografie dag reken ik daar dus niets voor. Wat ik wel in rekening breng zijn de resultaten van de beste foto’s die je zelf kiest.

 

Resultaten

Fotograferen voor een dag van de eindexamencollectie levert een paar honderd foto’s op. Dat lijkt veel om uit te kiezen en dat is het ook, maar alleen de 8 beste foto’s worden geselecteerd zodat je kwaliteit beelden hebt die je kunt gebruiken voor je eindexamen, boek en promotie. De beelden worden op kleur en contrast gecorrigeerd en geretoucheerd.

Deze foto’s zijn ook de definitieve voor model en visagist. Voor meer foto’s die geselecteerd worden zijn de kosten 25,- per foto.

Voor en Na Beeldbewerking

 

Deze actie loopt enkele weken 1x per jaar speciaal voor studenten voor de afstudeer periode.

 

[go_pricing id=”modefotografie”]

[/tab] [tab title=” tarieven Testshoot (potentiële) modellen”]

Josettamaria

INFO

Een testshoot kun je gebruiken voor je eigen portfolio. Het wordt ook vaak gebruikt voor castings en geeft de klant van een casting of modellenbureau een indruk hoe je er op een neutrale manier uitziet. Een testshoot is ook een goede oefening voor jezelf hoe het voelt om voor de camera te staan. Wat handig is om te hebben is een headshot, medium en totaal. De resterende foto’s krijg je op een printbaar overzicht waarvan je andere nummers kan nabestellen voor download of print. In de prijslijst zie je wat je maximaal kunt kiezen uit 1 sessie en de kosten daarbij. De studiolokatie is in Gouda.


Grotere kaart weergeven
 

[go_pricing id=”testshoot”]

[/tab]

[tab title=”Tarieven”]

Tarieven

[embedit snippet=”tarieven”]

 

Hoe zit dat met beeldgebruik?

Wanneer u een fotograaf inhuurt, maakt u gebruik van beeld en heeft u te maken met het auteursrecht van de fotograaf. Voor veel beeldgebruikers is het niet altijd even duidelijk wat dat precies inhoud. Waar verwarring over bestaat is dat in beginsel het auteursrecht niet is af te kopen. Wat beeldgebruikers wel kunnen kopen is toestemming om een beeld voor een communicatiekanaal te mogen gebruiken. Dit noemen we het afkopen van een ‘Licentie’. Elke beeldmaker kan bepalen wat die licentie inhoud. Hoewel het lijkt dat een vrij licentiegebruik voor opdrachtgevers aantrekkelijk is stimuleer ik juist het kopen van bepaalde licenties door beeldgebruikers en het vastellen van licenties door beeldmakers. Hiermee bescherm je het werk wat ontstaat uit de samenwerking tussen opdrachtgever en fotograaf.

 

Over licenties

Wanneer afspraken over licentiegebruik niet helder zijn, ontstaat de kans dat derden het beeld ook kunnen gaan gebruiken, omdat de rechthebbende beeldgebruiker dit niet weet te communiceren aan een derde/vierde partij en omdat de fotograaf niet heeft vastgesteld waar het beeld voor gebruikt mag worden.Dit kan ook onrechtmatig zijn naar de oorspronkelijke opdrachtgever toe, omdat die wel heeft betaald voor zijn licentiegebruik.

Tarief Opbouw

Om tarieven te kunnen vastellen in een helder overzicht betaald u één bedrag voor dienst + product. Namelijk de fotografieproductie + Licenties.
Daarmee heeft u meteen de rechten in de vorm van licenties geregeld waarvoor de beelden ingezet kunnen worden. Wordt dit beeld in later stadium voor andere communicatie uitingen gebruikt dan schuift u in de tabel op in het prijstarief. Wel zo makkelijk.
In het prijstabel maak ik onderscheid in 3 soorten media gebruik. Mocht uw beeldgebruik van andere vorm zijn of nog niet weten hoe het beeld wordt ingezet dan kunt u mij om een offerte vragen.

[wpbuttons ids=”1_2″]

[/tab]