Wat frustreert je over fotografie of video?

Hier zijn een paar frustraties waarvan ik me kan voorstellen die je hebt.

 

1. Je weet niet waar je moet beginnen bij het maken van een goede foto.

Ik heb op zich een goede camera, maar om dat de functies mij overdonderen laat ik hem veiligheid halve op automaat staan. Want dan heb ik in ieder geval de meest consistente kwaliteit aan foto’s, want ik heb immers een paar honderd euro voor dit ding neergelegd, dan moet deze toch wel fatsoenlijke foto’s kunnen maken?

2. Het licht is meestal niet zo flatteus, dan weet ik niet goed waar ik moet gaan staan om dat beter te krijgen.

Het eerste wat men doet, is omdraaien of de camera in verschillende hoeken plaatsen. Mijn tip is om ook daadwerkelijk rond te lopen om te zien waar beter licht valt. Het light heeft niet zozeer met het standpunt van je camera te maken, maar met waar dat licht vandaan komt, namelijk van een lichtbron.

Aanwijzingen hiervoor om dat te zien is door te kijken naar waar de schaduw valt. Wanneer je dat weet weet je ook waar het licht vandaan komt.

Meest voorkomende fout in huis is om meer lichten aan te zetten waardoor je meerdere schaduwen hebt en lichtbronnen die vanuit verschillende richtingen komen en ook voor verschillende kleurschakeringen zorgen.

Zet alle lampen uit en begin met raamzicht of begin met 1 lamp als het donker is en zoek dan je hoek.

3. Wat is een betere achtergrond?

Het onderwerp waar je op richt, is waar je op focust, maar mensen vergeten heel vaak de achtergrond. Wat is daarachter te zien en kan dat beter? Wat gebeurt er als je de boel omdraait?

4. Mijn smartphone maakt ruk foto’s.

Niet waar. JIJ maakt ruk foto’s. En ik heb maar 1 tip voor je, maak de lens schoon, want de zit onder de vinger afdrukken

5. Hoe stel ik mijn camera het beste in?

Volg mijn basiscursus Fotografie voor als je een spiegelreflex hebt of mirrorless, ik leg je precies uit hoe je die moet instellen als je betere foto’s wilt maken waarbij jij de controle hebt.

6. Welke camera kan ik het beste kopen als beginner?

Wanneer je besluit om voor het betere werk te gaan, dan meteen maar een goede niet. Ik heb jaren lang honderden camera’s verkocht aan mensen en wat men doet, is de camera kopen die ze willen.

Dus ik kan niet raden wat je wilt. Waar ik wel naar vraag is wat je ervaring tot nu toe is met camera’s, zodat ik weet weet de camera is voor een volgende level.

Of dat een spiegelreflex is of een compactcamera of een full frame of een uitgebreide camera inclusief lenzen heeft te maken met je ambities.

Want ga je wel genoeg fotograferen als je nu zeshonderd euro uitgeeft aan een canon of nikon, sony, olympus, fuji camera? Neem je dat ding wel mee als je op pad gaat? Waarom wil je een betere camera?

7. Wat is een mooie lens om aan te schaffen naast mijn kit lens?

De verkoper zei dat het een voordeel is dat ik mijn lenzen kan wisselen. Zou ik daar dan betere foto’s mee maken? Welke lens heb ik dan nodig?

Vraag mij in de comments waar je een beter les voor zoekt en ik antwoord die voor je..

8. Hoe kan ik mijn foto’s beter bewerken?

Wat wil je bewerken, want een instagram filter moet toch voldoende zijn? Ow.. is het voor ophangen van je foto? Of is het om een bepaalde sfeer te vinden voor je foto? Of is je foto eigenlijk mislukt, te licht of te donker en dat wil je graag fixen? Of is het de huid die je wilt verbeteren en die puist wil wegwerken?

9. Hoe kan ik met foto of video mij bekender maken in mijn industrie en mijn dienst en product verkopen als warme broodjes die over de toonbank vliegen?

We weten allemaal dat video en foto content voor promotiedoeleinden key is en een wezenlijk onderdeel van je verkoop of brandbuilding proces. Aan de tools ligt het niet en waar je naar zoekt zijn het script en templates die je kan gebruiken om je business te laten groeien voor een betere conversie naar daadwerkelijke leads en klanten. Deze scripts en templates zorgen voor een verhaal die je berichten ondersteunen waar jij voor staat.

10. Anders, namelijk.. ?

Wat zijn jouw frustraties over fotografie? Heb je juist een hele andere vraag die je zelf helemaal niet wilt doen, maar wilt laten doen? Ik hoor het graag in de comments hieronder.