blankbook460X276

 

 

Hoe helpt jouw boek je lezer?
Wat is het voordeel voor jouw klant om jouw boek te kopen?
Hoe kan je testen of je publiek zit te wachten op je boek?

Ga je werkelijk zoveel tijd steken in het schrijven van een boek als het niet wordt gelezen?

Zouden mensen het lezen als je je boek het weg zou geven?
Zo ja, zouden mensen het waardevol vinden?

Deze vragen krijg je allemaal beantwoord door te crowdfunden.
Wat heb je te verliezen?

‘Je moet schieten anders kun je niet scoren’ zei Johan Cruijff, dus waarom zou je het niet proberen?

Onderzoek eerst of je doelgroep op jouw boek zit te wachten. Kom je erachter dat er geen interesse is voor je boek? Dan weet je dat je niet hoeft te beginnen aan het boek, hetgeen je veel extra maanden werk bespaard.

Crowdfunding is bij uitstek geschikt voor de financiering van een boek

Tijdens de voorverkoop van het boek, krijg je energie en motivatie bij het idee dat je al kopers hebt. Bovendien heb je een stok achter de deur om het boek werkelijk te maken.

Jouw boek heeft campagne en dit onderzoek nodig om werkelijkheid te worden. Jouw crowd (je netwerk) gaat je helpen een beter product te maken een draagt je nieuwe ideeën aan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Dat is de kracht van de crowd. Het project realiseer je samen. Je vindt o.a. partners, sponsors, donateurs, partners, nieuwe vrienden en familie die je bij raad en daad bij zullen staan om je project te verwezenlijken. Crowdfunding geeft je de kans om geholpen te worden door de mensen die in jou en jouw project geloven.

Niet al je ideeën zullen geschikt zijn voor crowdfunding, maar als jij een uniek idee hebt, dan zijn er mensen in de wereld die jou zouden willen steunen en volgen. Je hebt bovendien minder mensen nodig dan je denkt.

Bijvoorbeeld: Mijn crowdfundvideo is in totaal iets meer dan 6000 keer bekeken. 256 mensen daarvan hebben daadwerkelijk gedoneerd. Dat is minder dan 5%.

Deze 5% is verantwoordelijk dat ik mijn doelbedrag van 9700 euro heb behaald.

Ik heb een stappenplan voor je dat ik zelf heb ingezet bij mijn crowdfunding. Ik raad je aan je in te schrijven op mijn nieuwsbrief, zodat ik de komende weken alleen over dit onderwerp schrijf in mijn blog.
(en ook daadwerkelijk lezers heb die geïnteresseerd zijn om het naar toe te sturen) . De andere reden is dat deze serie een betaalde cursus gaat worden over een paar maanden, maar tijdens het maken van deze blogs de komende weken wil ik het gratis weggeven.

Sounds like a Deal?

Hopelijk heb ik je in ieder geval dichter gebracht naar het idee om zelf crowdfunding aan te pakken voor je boek (of business).
Ik ben overtuigd dat als je de komende weken mijn blog volgt, je de stap druft te nemen om uit je comfortzone te stappen.

Ik geef je al mijn lessen die je nodig hebt die ik zelf heb ervaren tijdens mijn crowdfunding en ik zou het leuk vinden als je deze post liked zodat ik meer mensen kan overtuigen van de kracht van jou netwerk.

Mocht je iemand kennen die geïnteresseerd is in deze serie blogs dan waardeer ik het als je het deelt met hem of haar.